Остін оголосив про новий пакет допомоги: у Брюсселі стартував "Рамштайн" за участю Зеленського

У Брюсселі стартувала зустріч представників оборонного сектору понад 50 країн, які входять до складу Контактної групи з питань оборони України. Вперше на засідання особисто приїхав Президент Володимир Зеленський. Трансляцію можна дивитись за посиланням, яке опублікував Офіс Президента. Засідання відкрив міністр оборони США Ллойд Остін. Він наголосив, що "США стоятимуть з Україною стільки, скільки потрібно" та анонсував новий пакет військової допомоги. "І сьогодні я очікую, що ми спільно попрацюємо для того, щоб хоробрі українські захисники мали те, що їм потрібно у цей критичний момент", – повідомив голова Пентагону. Засідання "Рамштайн" у Брюсселі стартувало: відео 24 Каналу Ллойд Остін повідомив про новий пакет допомоги Україні в розмірі 200 мільйонів доларів. До нього увійдуть: ракети AIM-9 Sidewinder класу "повітря – повітря" ближнього радіуса дії; боєприпаси для HIMARS; протитанкові ракети TOW; 155-мм та 105-мм снаряди. Це збільшує загальні американські зобов'язання до 43,9 мільярда доларів з початку війни, яку розпочала Росія. Остін також озвучив очікування, що на зустрічі низка країн оголосять про нові пакети допомоги для України. Це 16-та зустріч "Рамштайн" від початку війни / Фото 24 Каналу, Софії Назаренко Зеленський закликав посилити українську ППО Президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні "Рамштайн" закликав посилити ППО України, зазначивши, що це наблизить закінчення війни. За словами президента, цієї зими Росія намагатиметься повторити свої тактики зі знищення української інфраструктури, "але з чіткими висновками та з більшими терористичними зусиллями". Тож завданням є пройти цю складну зиму. Водночас, за його словами, виклик стоїть значно більший. Україна отримає необхідну допомогу Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, який також присутній на засіданні у Бельгії, анонсував "позитивні новини" щодо військової допомоги.  Будуть позитивні новини щодо допомоги. Боєприпаси – те, що потрібно на фронті. Артилерія та авіація, ударні БпЛА відіграватимуть все більшу роль у війні зі зміною погоди, – написав Єрмак у себе в телеграм-каналі. Раніше президент Володимир Зеленський озвучив головні очікування від зустрічі. Пріоритетами є протиповітряна оборона, далекобійна зброя та артилерія. +Відео

Жовтень 20, 2023 - 22:41
 0  2
Остін оголосив про новий пакет допомоги: у Брюсселі стартував "Рамштайн" за участю Зеленського
У Брюсселі стартувала зустріч представників оборонного сектору понад 50 країн, які входять до складу Контактної групи з питань оборони України. Вперше на засідання особисто приїхав Президент Володимир Зеленський.

Трансляцію можна дивитись за посиланням, яке опублікував Офіс Президента. Засідання відкрив міністр оборони США Ллойд Остін.

Він наголосив, що "США стоятимуть з Україною стільки, скільки потрібно" та анонсував новий пакет військової допомоги.

"І сьогодні я очікую, що ми спільно попрацюємо для того, щоб хоробрі українські захисники мали те, що їм потрібно у цей критичний момент", – повідомив голова Пентагону.

Засідання "Рамштайн" у Брюсселі стартувало: відео 24 Каналу

Ллойд Остін повідомив про новий пакет допомоги Україні в розмірі 200 мільйонів доларів.

До нього увійдуть:

  • ракети AIM-9 Sidewinder класу "повітря – повітря" ближнього радіуса дії;
  • боєприпаси для HIMARS;
  • протитанкові ракети TOW;
  • 155-мм та 105-мм снаряди.

Це збільшує загальні американські зобов'язання до 43,9 мільярда доларів з початку війни, яку розпочала Росія.

Остін також озвучив очікування, що на зустрічі низка країн оголосять про нові пакети допомоги для України.


Це 16-та зустріч "Рамштайн" від початку війни / Фото 24 Каналу, Софії Назаренко

Зеленський закликав посилити українську ППО

Президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні "Рамштайн" закликав посилити ППО України, зазначивши, що це наблизить закінчення війни.

За словами президента, цієї зими Росія намагатиметься повторити свої тактики зі знищення української інфраструктури, "але з чіткими висновками та з більшими терористичними зусиллями".

Тож завданням є пройти цю складну зиму. Водночас, за його словами, виклик стоїть значно більший.

Україна отримає необхідну допомогу

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, який також присутній на засіданні у Бельгії, анонсував "позитивні новини" щодо військової допомоги. 

Будуть позитивні новини щодо допомоги. Боєприпаси – те, що потрібно на фронті. Артилерія та авіація, ударні БпЛА відіграватимуть все більшу роль у війні зі зміною погоди,
– написав Єрмак у себе в телеграм-каналі.

Раніше президент Володимир Зеленський озвучив головні очікування від зустрічі. Пріоритетами є протиповітряна оборона, далекобійна зброя та артилерія.
+Відео

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow