Щоб бити балістикою по Україні: Гуменюк сказала, як Росія компенсує втрату літаків А-50

Після того як ЗСУ почали збивати російські розвідувальні літаки А-50 окупанти намагаються знайти спосіб компенсувати їхню відсутність. Для цього ворог активно використовує безпілотники. Так, упродовж цього тижня ЗСУ кілька разів спостерігали підвищену активність дронів з Чорного моря. Про це 24 Каналу розповіла начальниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, зазначивши, що очевидно росіяни роблять це для додаткового наведення балістичних ударів.  Як росіяни компенсують відсутність А-50 "У такий спосіб ворог намагається компенсувати відсутність розгорнутого повітряного розвідувального пункту, яким для них був А-50. Зараз у них складнощі з цим напрямком і, очевидно, намагаються компенсувати саме розвідувальними дронами", – сказала Гуменюк. Активність безпілотників – підвищена. За добу в операційній зоні ОК "Південь" спостерігають до 140 прольотів дронів з акваторії Чорного моря. Скільки ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях Перед попередньою масованою атакою Росія виводила ракетоносії у Чорне море, але робила це з певним острахом. Це були більш захищені підводні човни. Для нашої системи ППО виявлення пусків з таких ракетоносіїв є надзвичайно ускладненим. Очевидно задум був зі ставкою на раптовість. Пуски з таких човнів можна прирівняти майже до ударів балістикою, – розповіла речниця ОК "Південь". Після чергування кораблі повернулися у пункти базування, але сам факт, що вони споряджені й перебувають у бойовій готовності – сигнал, що не можна забувати про небезпеку з акваторії Чорного моря. Станом на вечір 23 березня ні в Чорному, ні в Азовському морях немає активності ворожих кораблів. Масована атака по Україні 24 березня: що відомо Росія ввечері 23 березня та вночі 24 березня здійснила комбіновану масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти запустили "Шахеди", а потім запустили з авіації крилаті ракети. Сили ППО збили більшість повітряних цілей. Загалом Росія запустила 57 ракет і дронів, з них 43 вдалося знищити. Під час обстрілу одна з ракет залетіла на територію Польщі. Вона пробула там 39 секунд і повернулася в Україну. У Польщі навіть активували свою та союзницьку авіацію. +Відео

Березень 24, 2024 - 14:54
 0  0
Щоб бити балістикою по Україні: Гуменюк сказала, як Росія компенсує втрату літаків А-50
Після того як ЗСУ почали збивати російські розвідувальні літаки А-50 окупанти намагаються знайти спосіб компенсувати їхню відсутність. Для цього ворог активно використовує безпілотники.

Так, упродовж цього тижня ЗСУ кілька разів спостерігали підвищену активність дронів з Чорного моря. Про це 24 Каналу розповіла начальниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, зазначивши, що очевидно росіяни роблять це для додаткового наведення балістичних ударів. 

Як росіяни компенсують відсутність А-50

"У такий спосіб ворог намагається компенсувати відсутність розгорнутого повітряного розвідувального пункту, яким для них був А-50. Зараз у них складнощі з цим напрямком і, очевидно, намагаються компенсувати саме розвідувальними дронами", – сказала Гуменюк.

Активність безпілотників – підвищена. За добу в операційній зоні ОК "Південь" спостерігають до 140 прольотів дронів з акваторії Чорного моря.

Скільки ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях

Перед попередньою масованою атакою Росія виводила ракетоносії у Чорне море, але робила це з певним острахом. Це були більш захищені підводні човни. Для нашої системи ППО виявлення пусків з таких ракетоносіїв є надзвичайно ускладненим.

Очевидно задум був зі ставкою на раптовість. Пуски з таких човнів можна прирівняти майже до ударів балістикою,
– розповіла речниця ОК "Південь".

Після чергування кораблі повернулися у пункти базування, але сам факт, що вони споряджені й перебувають у бойовій готовності – сигнал, що не можна забувати про небезпеку з акваторії Чорного моря. Станом на вечір 23 березня ні в Чорному, ні в Азовському морях немає активності ворожих кораблів.

Масована атака по Україні 24 березня: що відомо

  • Росія ввечері 23 березня та вночі 24 березня здійснила комбіновану масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти запустили "Шахеди", а потім запустили з авіації крилаті ракети.
  • Сили ППО збили більшість повітряних цілей. Загалом Росія запустила 57 ракет і дронів, з них 43 вдалося знищити.
  • Під час обстрілу одна з ракет залетіла на територію Польщі. Вона пробула там 39 секунд і повернулася в Україну. У Польщі навіть активували свою та союзницьку авіацію.

+Відео

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow