Фонд гарантування вкладів судиться з екснардепом Клімовим

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб судиться у Господарського суду Києва з Леонідом Клімовим про відшкодування збитків акціонерного товариства «Імексбанк» на суму близько 8,4 млрд гривень. У Фонді зібрали докази про виведення менеджментом коштів з «Імексбанку» на користь Леоніда Клімова через схеми з кредитуванням людей, пов’язаних з колишнім нардепом, та які мали незадовільний фінансовий стан. Попри […] Запись Фонд гарантування вкладів судиться з екснардепом Клімовим впервые появилась 368.media.

Березень 24, 2024 - 14:58
 0  16
Фонд гарантування вкладів судиться з екснардепом Клімовим

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб судиться у Господарського суду Києва з Леонідом Клімовим про відшкодування збитків акціонерного товариства «Імексбанк» на суму близько 8,4 млрд гривень.

У Фонді зібрали докази про виведення менеджментом коштів з «Імексбанку» на користь Леоніда Клімова через схеми з кредитуванням людей, пов’язаних з колишнім нардепом, та які мали незадовільний фінансовий стан.

Попри неповернення кредитів, з 2013 року банк неодноразово надавав даним людям відстрочки від сплати та вивіз високоліквідне забезпечення. Зокрема, це – елітні дачні котеджі в Одеській області, комерційна нерухомість, депозитні кошти.

«Документально підтверджено виведення забезпечення вартістю понад 7,1 млрд грн. Все це – схема для уникнення стягнення коштів за рахунок застав», – повідомляють у Фонді гарантування вкладів.

Через таки дії єдиним забезпеченням за кредитними угодами залишився стадіон «Чорноморець» з вартістю значно нижче заборгованості за кредитами.

Також у Фонді встановили ще одну схему з забезпеченням: у банку замінили нерухомість та права власності на недобудови за 13 кредитними угодами на фіктивну заставу. Через цю схему «Імексбанк» втратив застави на понад два млрд грн.

Що відомо
Леонід Клімов – народний депутат п’яти скликань. З 2010 до 2014 року був позаштатним радником експрезидента Віктора Януковича. З 2006 до 2014 року був народним депутатом від «Партії регіонів».
Був почесним президентом «Імексбанку» та президентом ФК «Чорноморець». Клімова підозрюють у привласненні та розтраті коштів «Імексбанку», незаконно отриманих через рефінансування від національного банку України.

У 2015 році Нацбанк визнав «Імексбанк» неплатоспроможним та почав процедуру ліквідації фінустанови. Фонд виплатив вкладникам 4,3 млрд гривень. Сума непогашених вимог кредиторів банку після відкритого продажу всіх його активів – 8,4 млрд гривень.

Запись Фонд гарантування вкладів судиться з екснардепом Клімовим впервые появилась 368.media.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow