У Полтаві хірурга з ВЛК оштрафували за хабарі від ухилянтів

У Полтаві хірурга з військо-лікарської комісії Олега Лігоненка визнали винним у зловживанні впливом. Про це редакція 368.media дізналася із вироку Октябрського райсуду за  ч.2 ст.369-2 КК. У липні цього року полтавець проходив військово-лікарську комісію при поліклініці однієї із військових частин міста. Серед інших лікарів його оглянув завідувач хірургічного кабінету Олег Лігоненко. Під час огляду лікар […] Запись У Полтаві хірурга з ВЛК оштрафували за хабарі від ухилянтів впервые появилась 368.media.

Жовтень 21, 2023 - 04:02
 0  1
У Полтаві хірурга з ВЛК оштрафували за хабарі від ухилянтів

У Полтаві хірурга з військо-лікарської комісії Олега Лігоненка визнали винним у зловживанні впливом. Про це редакція 368.media дізналася із вироку Октябрського райсуду за  ч.2 ст.369-2 КК.

У липні цього року полтавець проходив військово-лікарську комісію при поліклініці однієї із військових частин міста. Серед інших лікарів його оглянув завідувач хірургічного кабінету Олег Лігоненко.

Під час огляду лікар натякнув чоловіку, що за чотири тисячі доларів може домовитися щодо довідки про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Хірург залишив полтавцю свій номер мобільного, щоби той подумав.

Після цієї пропозиції чоловік звернувся до правоохоронців і розповів, що від нього вимагають хабар. 27 липня хірург і військовозобов’язаний зустрілися знову. Під час передачі хабаря члена ВЛК затримали правоохоронці.

Спочатку Олегу Лігоненку кваліфікували ч. 3 ст. 368 КК — одержання неправомірної вигоди службовою особою. Потім, уже у судовому реєстрі, з’явилася інформація про перекваліфікацію на ч. 2 ст. 369-2 КК України — одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на голову ВЛК. У ході розслідування хірургу пом’якшили статтю.

Лікар уклав угоду про визнання винуватості. Його засудили до штрафу у. 34 тис. гривень. Він не має права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративних посад у сфері охорони здоров’я строком 1 рік.

Запись У Полтаві хірурга з ВЛК оштрафували за хабарі від ухилянтів впервые появилась 368.media.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow