Веніславський: В Раді готують законопроєкт про повістки електронною поштою і рекомендованим листом

У Верховній раді обговорюють питання можливості вручення повісток через електронну пошту і рекомендованим листом. Джерело: представник президента у Раді, член комітета з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський в інтерв'ю "РБК-Україна" Пряма мова: "…Законопроект стосується безпосередньо питань мобілізації - він так і називається: проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів, пов'язаних з удосконаленням питань мобілізації, військового обліку, проходження військової служби.

Грудень 5, 2023 - 21:05
 0  0
Веніславський: В Раді готують законопроєкт про повістки електронною поштою і рекомендованим листом

У Верховній раді обговорюють питання можливості вручення повісток через електронну пошту і рекомендованим листом.  

Джерело: представник президента у Раді, член комітета з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський в інтерв’ю "РБК-Україна"

Пряма мова: "…Законопроект стосується безпосередньо питань мобілізації – він так і називається: проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів, пов'язаних з удосконаленням питань мобілізації, військового обліку, проходження військової служби.

…У законопроекті ми плануємо прописати можливість вручення повістки не лише особисто під розписку, але і через електронну пошту та рекомендованим листом. Тобто сповіщення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а уже сам лист з повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб.

Це так звана публічна повістка.

Щодо актуальності електронних поштових скриньок, у нас вже фактично діє електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, який буде містити усі ідентифікаційні дані. Ці норми мають спростити отримання повістки і не дозволяти людям зловживати тим, що він нібито не отримує повістку і не порушує закон".

Деталі: Веніславський розповів, що "ці норми є в законопроєкті, який ми ще напрацьовуємо". "Він ще не зареєстрований. Дискусії ще продовжуються. Проте є всі шанси зареєструвати цей документ у фінальному вигляді вже до кінця цього тижня", - сказав він.

Передісторія:

  • 24 листопада президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему Умєрову, головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та міністерствам розробити комплексний план щодо мобілізації військових.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow