У Черкасах депутата ув’язнили на 5 років за підтримку окупантів

Депутата Черкаської міської ради Олександра Замирайла винним у виправдуванні збройної агресії РФ та глорифікації збройних формувань держави-агресора. Про це редакція 368.media   дізналася з Придніпровського райсуду Дніпра. У період із 24 червня по 11 липня 2022 року Замирайло, перебуваючи в себе вдома, у розмовах із дружиною неодноразово підтримував збройну агресію. Замирайло: Давай, за победу россии […] Запись У Черкасах депутата ув’язнили на 5 років за підтримку окупантів впервые появилась 368.media.

Січень 4, 2024 - 22:19
 0  0
У Черкасах депутата ув’язнили на 5 років за підтримку окупантів

Депутата Черкаської міської ради Олександра Замирайла винним у виправдуванні збройної агресії РФ та глорифікації збройних формувань держави-агресора. Про це редакція 368.media   дізналася з Придніпровського райсуду Дніпра.

У період із 24 червня по 11 липня 2022 року Замирайло, перебуваючи в себе вдома, у розмовах із дружиною неодноразово підтримував збройну агресію.

Замирайло: Давай, за победу россии на нашей многострадальной украинской земле. На Украине.

Дружина: Красивий тост!  

Замирайло:  За победу над фашизмом! Победу над всеми фашистскими, нацистскими группировками на Украине. Нацкорпус, Азов, Правый сектор, Торнадо! За победу всех нацистских группировок на Украине.

Тости за «победу россии» і «за победу русского мира» Замирайло озвучував у різні дні не менше пʼяти разів.

Іншим разом Замирайло із дружиною переглядають відеосюжет, в якому особа чоловічим голосом каже: «… любая передышка всегда выгоднее той стороне, которая проигрывает». Замирайло реагує: «100%!». Невідома особа на відео чоловічим голосом: «…Киевский режим. Если будет передышка, безусловно, ему это пойдет больше на пользе». Замирайло коментує це: «Нельзя давать никаких передышек! Дожимать и все! Фраза з відеоролику чоловічим голосом: «…Получить большее количество оружия, увеличить личный состав». Замирайло говорить в підтримку озвученого у відеоролику: «Наоборот, наращивать, конечно. Все правильно!»

Того ж вечора Замирайло із дружиною схвалили ракетні обстріли обʼєктів української інфраструктури.

Замирайло: Влупили по ж.д.

Дружина: Скажи: «Вы то, что вы делаете, то не надо делать».

Замирайло: Чтобы делали как можно дольше.

Дружина: Да!

Замирайло: Делать там как можно дольше.  Желательно, закончить к концу войны.

Дружина: Чтобы уже ехали к нам! (радісно)

Замирайло: А это серьезно, я тебе скажу! По этому направлению (кілька слів нерозбірливо).

Дружина: Нет так, прикинь…

Замирайло: (перебив) Точно по ж.д. влупили, со стороны ж.д.

Дружина: Представляешь, какие моло… (запнулася) ну как ювелирно! Зачем им все (недоговорила).

Замирайло (перебив): Так она ж, ее ж наводят.

Дружина: Та я поняла.

Замирайло: Они же радиоуправляемые, ракеты. Поняла?

Дружина: Нет, так я ж говорю, представляешь, ювелиры какие?

Замирайло: Оно наводится. Оно точечно бьется.

Дружина: Так я ж говорю, что люди не хотят, чтобы у нас здесь была разруха.

Замирайло: Та понятное дело. Я ж тебе говорю, они бьют по объектам инфраструктуры. Ну чтобы понимали…

Замирайло із дружиною порівнюють російських військових із американськими, кажучи, що росіяни обстрілюють виключно обʼєкти інфраструктури, а американців збереження життів не бентежить («они не разбираются…»)

11 липня Замирайло бажає здоровʼя президенту РФ Владіміру Путіну і вони з дружиною дають йому схвальні характеристики: «Так он четко выглядит. Не, молодцы! Красава! Дай боженька здоровья». На фоні виступу Путіна Замирайло каже: «Владимир Владимирович, мне страшно! Вы такой человек, что я не знаю, кто может вас заменить! Я не знаю, вам надо 300 лет жить! Пусть вас как «Лего» спасают».

Замирайло у судовому засіданні вину не визнав. Пояснив, що вони із дружиною, як і всі люди, цікавилися, що говорить РФ про Україну, дивилися програми і відеоролики з інтернету, обговорювали, що росіяни називають українців нацистами, фашистами і таке інше.

Записані лише певні фрази про фашистів, нацистів, які він не заперечує, але це було просто обговорення роликів з інтернету. Фраза «за победу росії» була у фрагментах відеоролику, і коли він її повторював, то мав на увазі, що за перемогу України. Щодо фрази «треба дожимать», то він мав на увазі, що треба дожимати армії України, ЗСУ. Висловлювання з приводу нациків та фашистів він брав із відеороликів, але запевняв, що говорив тільки про перемогу України, вживав дані фрази, але не вкладав у них ніякого змісту.

Якби він насправді підтримував російську агресію, то це проявилося ще давно, були б якісь виступи та докази цьому. Окрім розмов з дружиною нічого такого не було, тому Замирайло не розуміє чому СБУ зацікавилося його особою. Повʼязує це лише з тим, що він був депутатом з ОПЗЖ, а наприкінці головою фракції.

Із 24 лютого він залишався у місті, того дня відбулася сесія у міській раді, на якій він був присутній, приймалися важливі рішення для України та міста, виділялися кошти на ЗСУ, тому йому не соромно за його вчинки. Як депутат він займався господарськими справами, волонтерською допомогою. Виїжджати з країни не збирався, а лише хотів відвідати сина в Америці, бо він моряк, просто хотів із ним зустрітися, оскільки не бачився майже рік. Якби хотів поїхати з країни, то зробив би це у перші дні початку війни, але таких думок у нього не було. Коли до нього прийшли працівники СБУ, він відразу показав квиток, тому що планував їхати до Болгарії автобусом.

Дружина обвинуваченого Інна Замирайло 17 липня 2022-го виїхала з України через пункт пропуску «Рені» Одеської області в напрямку Республіки Молдова і назад не поверталася.

Замирайло хотів виїхати слідом 3 серпня нібито для спільного відпочинку з дружиною в Болгарії, але напередодні його затримали. За інформацієюю слідство, подружжя Замирайло планувало їхати до Румунії, щоб отримати візи до США для працевлаштування та проживання в цій країні.

Із вироку вбачається, що передумовами для розслідування щодо депутата Замирайла стали показання двох свідків.

Після повномасштабного вторгнення РФ Замирайло останнім вийшов із міського осередку партії ОПЗЖ. Це, а також показання місцевих жителів, привернуло увагу СБУ, яка вирішила провести негласні слідчі дії у помешканні депутата, зафіксувавши розмови його з дружиною.

Олександра Замирайла засудили до 5 років увʼязнення без конфіскації майна.

Дружину депутата Інну Замирайло оголосили в розшук і аналогічну підозру їй оголосили заочно. Суд дав дозвіл на її затримання з метою приводу до залу судових засідань для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу.

Запись У Черкасах депутата ув’язнили на 5 років за підтримку окупантів впервые появилась 368.media.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow