Слідство Фінляндії назвало основну версію пошкодження Balticconnector

Фінське Національне бюро розслідувань вважає, що пошкодження газогону Balticconnector, який сполучає Фінляндію з Естонією, найімовірніше, спричинили дії судна Newnew Polar Bear під прапором Гонконгу. Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву поліції Фінляндії Деталі: Головний слідчий детектив Національного бюро розслідувань Фінляндії Рісто Лохі розповів, що на морському дні виявили слід від якоря, який веде до місця пошкодження газопроводу.

Жовтень 24, 2023 - 19:35
 0  0
Слідство Фінляндії назвало основну версію пошкодження Balticconnector

Фінське Національне бюро розслідувань вважає, що пошкодження газогону Balticconnector, який сполучає Фінляндію з Естонією, найімовірніше, спричинили дії судна Newnew Polar Bear під прапором Гонконгу.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву поліції Фінляндії

Деталі: Головний слідчий детектив Національного бюро розслідувань Фінляндії Рісто Лохі розповів, що на морському дні виявили слід від якоря, який веде до місця пошкодження газопроводу. Сам якір підняли вранці у вівторок.

Фінська поліція на основі доказів і даних відтворила послідовність подій на момент аварії Balticconnector і вважає, що пошкодження спричинило китайське судно Newnew Polar Bear, яке ходить під прапором Гонконгу.

Лохі заявив, що фінські слідчі кілька разів зв’язувались із компанією-власником Newnew Polar Bear, але вона не захотіла співпрацювати. Фінляндія ініціювала міжнародне співробітництво з китайською владою, щоб продовжити розслідування щодо судна.

Особливу увагу подальше розслідування зверне на те, чи не було в послідовності подій умислу або недбалості, додали в поліції.

Як відомо, в ніч на 8 жовтня за невідомих обставин виявився пошкодженим газопровід Balticconnector, що сполучає Естонію і Фінляндію, а також телекомунікаційний кабель естонського оператора.

Детально на цю тему читайте у статті: Шторм чи диверсія? Фінляндія та Естонія розслідують "вибух" газогону на дні Фінської затоки.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow