Опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії

Українцям розповіли, чи можливі затримки із виплатою субсидій та чи вистачить грошей, щоб дотягнути до кінця опалювального сезону

Жовтень 19, 2022 - 00:45
 0  1
Опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії

Українці мають пережити найскладнішу зиму в умовах повномасштабної війни. Незважаючи на всі труднощі, держава продовжує забезпечувати допомогу малозахищеним верствам населення. Так, заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі Національного Телемарафону розповів, чи вистачить грошей на виплату субсидій. 

Віталій Музиченко зазначив, що в Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, а водночас кількість субсидіантів цього року практично не змінилася порівняно з попереднім, тому тих грошей, що вже закладено на цей вид допомоги, має вистачити. 

Субсидія, скріншот: Youtube

"На сьогоднішній день, враховуючи те, що у нас у принципі стабільна цінова політика, тобто ціни та тарифи на житлово-комунальні, по суті, заморожені та кількість одержувачів субсидій у нас плюс-мінус на тому ж рівні, що ми мали минулого року. Власне, тих коштів, які закладено до цьогорічного бюджету, нам цілком достатньо для своєчасного фінансування житлових субсидій", - зазначив він.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Віталій Музиченко додав, що наступного року до бюджету буде закладено приблизно таку саму суму, як і в цьому, але її коригуватимуть у разі такої необхідності. 

На наступний рік передбачено в держбюджеті аналогічну цифру ну і з урахуванням того, як переглядатиметься і тарифна політика і як реагуватимуть доходи населення, за фактом будемо дивитися на скільки цих коштів достатньо", - заявив заступник міністра. 

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплати з безробіття по-новому: у Раді ухвалили важливе рішення.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, ми писали, поетапного підвищення пенсій у 2023 році не буде: що чекає на пенсіонерів.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow