Одружені пари, які ходять до церкви – серед найщасливіших, – дослідження

Відповідно до даних, зібраних відомим професором-соціологом, одружені чоловіки та жінки, які регулярно відвідують церкву, є одними з найщасливіших пар. Бред Вілкокс, професор соціології в Університеті Вірджинії (UVA), а також директор шкільного Національного шлюбного проекту, сказав «EWTN News Nightly» цього тижня, що він написав свою нову книгу «Одружитися: чому американці повинні кинути виклик елітам, створювати міцні […]

Лютий 19, 2024 - 18:16
 0  0
Одружені пари, які ходять до церкви – серед найщасливіших, – дослідження

Відповідно до даних, зібраних відомим професором-соціологом, одружені чоловіки та жінки, які регулярно відвідують церкву, є одними з найщасливіших пар.

Бред Вілкокс, професор соціології в Університеті Вірджинії (UVA), а також директор шкільного Національного шлюбного проекту, сказав «EWTN News Nightly» цього тижня, що він написав свою нову книгу «Одружитися: чому американці повинні кинути виклик елітам, створювати міцні сім’ї та врятувати цивілізацію», почувши занепокоєння своїх студентів щодо сучасного стану шлюбу, інформує CNA.

«Вони начебто стурбовані своїми перспективами одруження, особливо жінки в UVA», — сказав Вілкокс.- «І тому таке занепокоєння спонукало мене написати книгу про важливість та цінність» одруження дорослих.

Всупереч поширеній думці, каже Вілкокс, дані показують, що одружені чоловіки та жінки помітно щасливіші, ніж їхні неодружені колеги.

«Ми бачили багато історій… наприклад, про те, як [жінки], наприклад, справді нещасні у шлюбі та нещасні як матері», — сказав Вілкокс, посилаючись на нещодавні повідомлення ЗМІ, у яких стверджується, що «заміжні мами були менш забезпечені», ніж «одинокі бездітні жінки».

«Насправді дані вказують на прямо протилежну ситуацію», — сказав він. «Ми бачимо, що як для жінок, так і для чоловіків шлях до процвітання та щастя пролягає прямо через шлюб. Тож, наприклад, і жінки, і чоловіки, які одружені, мають майже вдвічі більше шансів бути дуже задоволеними своїм життям, ніж їхні неодружені однолітки».

«Насправді немає групи, яка була би щасливішою серед чоловіків, ніж одружені тати, і жінок, ніж заміжні мами», — сказав Вілкокс. «Яким би важким не було шлюб, і як би не було важко бути батьком, переваги мати дружину та дітей для більшості американців є досить високими».

Фактор щастя, розповідає Вілкокс, проявляється ще більш помітно у подружніх пар, які регулярно відвідують церкву.

«У цих даних ми бачимо, що пари, які разом відвідують церкву, мають приблизно на 15 відсотків більше шансів бути дуже щасливими у своєму шлюбі», — сказав Вілкокс. «У них на 30-50% менше шансів розлучитися, в залежності від набору даних».

За його словами, такі високі цифри також сприяють більшому сексуальному задоволенню подружніх пар.

«Що найбільше мене здивувало – те, що вони не тільки в середньому більш сексуально задоволені, але й пари, які разом ходять до церкви, як правило, займаються сексом частіше, ніж пари, які взагалі не ходять до церкви», — сказав Вілкокс. «Тож це ще один результат, який виглядає кращим для пар, які разом ходять до церкви».

Зниження рівня розлучень в останні роки є ознакою підбадьорення, зазначив Вілкокс, хоча загальне зниження кількості шлюбів створює власні проблеми, сказав він.

«70-ті роки були відомі як революція розлучень», — сказав він у інтерв’ю.- «Але відтоді кількість розлучень зменшилася. Принаймні сьогодні ми оцінюємо, що значно менше 1 із 2 пар, які одружуються, розлучаться. Або, кажучи більш позитивно, більшість пар, які сьогодні одружуються, збираються пройти цю дистанцію».

«Ми спостерігаємо, оскільки шлюб більш стабільний, тому все більшою стає частка дітей, які виховуються в стабільних сім’ях», — сказав Вілкокс. «Це хороша новина. Погана новина для дорослих американців полягає в тому, що ми все ще спостерігаємо досить помітне зниження кількості шлюбів. І це називають закриттям американського серця».

Дані вже давно вказують на стійке падіння кількості шлюбів у кожній віковій групі після «тихого покоління», групи американців, які народилися між 1928 і 1945 роками. Недавнє опитування Pew показало, що лише 30% мілленіалів шлюбного віку живуть із чоловіком/дружиною та дитиною, у порівнянні з 70% тих, хто з тихого покоління перебували на тому ж етапі свого життя.

Ще минулого року Вілкокс розповідав CNA, що різке зниження кількості шлюбів серед молодих американців викликає його занепокоєння.

«Багато дорослих — понад третина сьогоднішньої молоді у віці за 20 — ніколи не одружаться», — сказав він тоді. «Це рекордна демографічна територія, до якої ми прямуємо».

Національний тиждень шлюбу відзначається в США кожного 7-14 лютого, що збігається з Всесвітнім днем шлюбу у другу неділю кожного лютого.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow