На які види пенсій претендують українці, але не зможуть їх отримати: детальне пояснення ПФУ

У Пенсійному фонді України пояснюють, що у 2022 році українці можуть вийти на пенсію у 60 років

Листопад 17, 2022 - 22:00
 0  0
На які види пенсій претендують українці, але не зможуть їх отримати: детальне пояснення ПФУ

Як нагадали у ПФУ, в Україні існує чотири види пенсії, визначені законодавством. Проте, якщо людина має право на кілька видів пенсій, їй призначається один за її вибором.

У Пенсійному фонді України пояснюють, що у 2022 році українці можуть вийти на пенсію у 60 років за наявності не менше 29 років страхового стажу.

Там додають, що станом на 15 листопада на пенсійні виплати спрямовано 29,8 млрд грн, в тому числі 7 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 22,8 млрд грн – через уповноважені банки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Які види пенсій можуть отримати українці:

1. Пенсія за віком призначається за наявності у людини необхідного страхового стажу після досягнення передбаченого законом віку.

2. Пенсія по інвалідності призначається в разі настання інвалідності. Інвалідність встановлюють під час медико-соціальної експертизи.

3. Пенсію у зв'язку з втратою годувальника. На цей вид виплат мають право непрацездатні члени сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні. Дітям пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на його утриманні.

4. Пенсія за вислугу років до досягнення пенсійного віку. На неї мають право окремі категорії громадян, зайнятих на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності.

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow