Мінус 6 літаків Росії за 3 дні: чи зменшаться масовані атаки найближчим часом

Вранці 19 лютого Повітряні сили збили два російських літаки на Східному напрямку – винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С. Раніше українські сили також завдали потужного удару по ворожій авіації. Військовий експерт Олег Жданов сказав 24 Каналу, що ці дії Сил оборони можуть відбити у ворога бажання застосовувати літаки. Він додав, що українське командування, напевно, намагається повторити операцію, яка була проведена у грудні 2023 року на Херсонському напрямку. Тоді ворог залишився одночасно без трьох своїх літаків Су-34. Доволі суттєвий результат Тоді знищення такої кількості літаків противника практично зупинило застосування тактичної авіації в цілому на оперативному напрямку. Це може спрацювати і зараз. Повітряним силам вдалося збити за три дні вдвічі більше – 6 літаків. Це доволі суттєвий результат. Зараз російські льотчики будуть принаймні відмовлятися виконувати бойові завдання за таких умов роботи української ППО. Тому сподіваймося, що активність тактичної авіації східної ділянки фронту може значно зменшитися, – наголосив військовий експерт. Зверніть увагу! Українські сили 22 грудня 2023 року збили одразу три ворожих винищувачі-бомбардувальники Су-34. Це відбулось в Херсонській області поблизу села Кринки, коли літаки намагалися завдати удару по плацдарму ЗСУ на лівому березі Дніпра. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат назвав ці дії українських сил "блискуче спрямованою операцією України". Водночас ліквідація цих літаків певним чином може вплинути на завдання Росією масованих ударів по території України. "Ракетні обстріли по території України є прерогативою старшого командування. Ці рішення ухвалює генеральний штаб Росії. Тому вони можуть бути помстою за такі активні дії наших Сил ППО на окремих оперативних напрямках. Адже втрата літаків для росіян на сьогодні є дуже болючим питанням", – пояснив Олег Жданов. Важливо! Упродовж останніх трьох днів Повітряні сили ліквідували 6 російських літаків. Так, 17 лютого вони збили два Су-34 та один Су-35, 18 лютого – ще один винищувач Су-34 і 19 лютого – ще два літаки – Су-34 та Су-35С. Що відомо про ліквідацію ворожих літаків на Сході 19 лютого Повітряні сили ліквідували винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С, які здійснювали удари КАБами по позиціях ЗСУ. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що літаки були збиті в небі над Маріуполем. За його словами, один з російських пілотів дрейфував в Азовському морі "ліцом у воду". За інформацією радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, один з літаків впав в море. Через це окупанти навіть підняли в небо гелікоптер. Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що через знищення ДРЛО А-50, російські льотчики стали вже не такими сміливими та не наважуються наближатися до українських позицій. Завдяки цьому зменшується дальність застосування їхніх засобів ураження. +Відео

Лютий 19, 2024 - 18:31
 0  0
Мінус 6 літаків Росії за 3 дні: чи зменшаться масовані атаки найближчим часом
Вранці 19 лютого Повітряні сили збили два російських літаки на Східному напрямку – винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С. Раніше українські сили також завдали потужного удару по ворожій авіації.

Військовий експерт Олег Жданов сказав 24 Каналу, що ці дії Сил оборони можуть відбити у ворога бажання застосовувати літаки. Він додав, що українське командування, напевно, намагається повторити операцію, яка була проведена у грудні 2023 року на Херсонському напрямку. Тоді ворог залишився одночасно без трьох своїх літаків Су-34.

Доволі суттєвий результат

Тоді знищення такої кількості літаків противника практично зупинило застосування тактичної авіації в цілому на оперативному напрямку.

Це може спрацювати і зараз. Повітряним силам вдалося збити за три дні вдвічі більше – 6 літаків. Це доволі суттєвий результат. Зараз російські льотчики будуть принаймні відмовлятися виконувати бойові завдання за таких умов роботи української ППО. Тому сподіваймося, що активність тактичної авіації східної ділянки фронту може значно зменшитися,
– наголосив військовий експерт.

Водночас ліквідація цих літаків певним чином може вплинути на завдання Росією масованих ударів по території України.

"Ракетні обстріли по території України є прерогативою старшого командування. Ці рішення ухвалює генеральний штаб Росії. Тому вони можуть бути помстою за такі активні дії наших Сил ППО на окремих оперативних напрямках. Адже втрата літаків для росіян на сьогодні є дуже болючим питанням", – пояснив Олег Жданов.

Що відомо про ліквідацію ворожих літаків на Сході

  • 19 лютого Повітряні сили ліквідували винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С, які здійснювали удари КАБами по позиціях ЗСУ.
  • Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що літаки були збиті в небі над Маріуполем. За його словами, один з російських пілотів дрейфував в Азовському морі "ліцом у воду".
  • За інформацією радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, один з літаків впав в море. Через це окупанти навіть підняли в небо гелікоптер.
  • Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що через знищення ДРЛО А-50, російські льотчики стали вже не такими сміливими та не наважуються наближатися до українських позицій. Завдяки цьому зменшується дальність застосування їхніх засобів ураження.

+Відео

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow