Google Groups припиняє підтримку Usenet для боротьби зі спамом

Компанія Google офіційно оголосила про припинення підтримки груп Usenet на своїй платформі Google Groups, що пояснюється частково посиленням боротьби платформи зі спамом. Наступні зміни набудуть чинності 22 лютого 2024, після чого користувачі більше не зможуть розміщувати, підписуватися або переглядати новий контент Usenet через Google Groups. Однак історичний контент Usenet, розміщений до цієї дати, залишиться доступним […] Запис Google Groups припиняє підтримку Usenet для боротьби зі спамом спершу з'явиться на iTechua - Новини смартфонів, гаджетів і різних девайсів.

Січень 13, 2024 - 13:50
 0  2
Google Groups припиняє підтримку Usenet для боротьби зі спамом

Компанія Google офіційно оголосила про припинення підтримки груп Usenet на своїй платформі Google Groups, що пояснюється частково посиленням боротьби платформи зі спамом.

Наступні зміни набудуть чинності 22 лютого 2024, після чого користувачі більше не зможуть розміщувати, підписуватися або переглядати новий контент Usenet через Google Groups.

Однак історичний контент Usenet, розміщений до цієї дати, залишиться доступним для перегляду та пошуку на платформі.

За словами Google, ця зміна пов’язана в першу чергу зі скороченням кількості текстових груп Usenet, оскільки ця платформа використовується в основному для обміну файлами або розсилки спаму. В даний час Usenet часто використовується для обміну захищеним авторським правом контентом, таким як відеоігри, програми, фільми та телепередачі.

“За останні кілька років легальна активність у текстових групах Usenet значно знизилася, оскільки користувачі перейшли на більш сучасні технології та формати, такі як соціальні мережі та веб-форуми”, – пояснює документ підтримки про майбутню зміну.

“Більша частина контенту, який розповсюджується сьогодні через Usenet, – це обмін бінарними (нетекстовими) файлами, який Google Groups не підтримує, а також спам”.

Ця зміна також означає кінець послуг сервера Google Network News Transfer Protocol (NNTP), включаючи пірінг контенту з іншими серверами NNTP. В результаті Google не підтримуватиме поширення нового контенту Usenet або його обмін з іншими серверами.

Важливо відзначити, що це оновлення не торкнеться контенту, що не стосується Usenet, у Google Groups, який включає переважну більшість груп, створених користувачами та організаціями, які в даний час активні на платформі.

Google пропонує допомогу тим, хто активно використовує контент Usenet

Для тих, хто активно користується контентом Usenet, Google надав рекомендації щодо переходу на альтернативні платформи.

Користувачам рекомендується знайти новий клієнт Usenet та публічний сервер Usenet, причому існує безліч безкоштовних та платних варіантів.

Google пропонує провести веб-пошук за запитами “як знайти текстовий клієнт Usenet” та “публічні сервери NNTP”, щоб допомогти в цьому переході.

Оскільки Usenet – це розподілена система, перенесення даних не потрібно.

Весь контент Usenet, доступний в даний час в Google Groups, повинен бути доступний на нових серверах, вибраних користувачами, а після вибору нового клієнта і сервера користувачі зможуть просто заново вибрати групи, що віддають перевагу, щоб продовжити роботу з контентом Usenet.

У своїй заяві компанія Google також наголосила на зниження законної активності в текстових групах Usenet, пояснивши цю тенденцію переходом користувачів на сучасні технології спілкування, такі як соціальні мережі та веб-форуми.

Запис Google Groups припиняє підтримку Usenet для боротьби зі спамом спершу з'явиться на iTechua - Новини смартфонів, гаджетів і різних девайсів.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow