Антимонопольний комітет поставив на паузу продаж здолбунівського цементного заводу

Чи вони чи сам ініціатор купівлі, але факт є фактом: світовий виробник цементу з активами в Україні CRH підготував документи на купівлю заводів на Волині та Миколаївщині, але Антимонопольний комітет України не прийняв заяву. Про це повідомив голова АМКУ Павло Кириленко у відповіді на запит ЕП. До Комітету надходили заяви про надання дозволу на придбання […] The post Антимонопольний комітет поставив на паузу продаж здолбунівського цементного заводу first appeared on Здолбунів City.

Жовтень 20, 2023 - 23:40
 0  0
Антимонопольний комітет поставив на паузу продаж здолбунівського цементного заводу

Чи вони чи сам ініціатор купівлі, але факт є фактом: світовий виробник цементу з активами в Україні CRH підготував документи на купівлю заводів на Волині та Миколаївщині, але Антимонопольний комітет України не прийняв заяву.

Про це повідомив голова АМКУ Павло Кириленко у відповіді на запит ЕП.

До Комітету надходили заяви про надання дозволу на придбання компанією “CRH UKRAINE B.V.” акцій ПрАТ “Дікергофф цемент Україна” та частки у статутному капіталі ТОВ “Дікергофф Україна”.

CRH – ірландська компанія, що володіє в Україні заводами з виробництва цементу під брендом Cemark у Кам’янці-Подільському, Одесі та на Львівщині.

“Дікергофф цемент Україна” – дочірня компанія італійської Buzzi, яка досі не вийшла з російського ринку. В Україні вона володіє заводами “Волинь-цемент” у Здолбунові, “Південьцемент” на Миколаївщині, а також має активи у Києві, Одесі та Миколаєві.

За словами Кириленка, заява не відповідала вимогам Положення про концентрацію

та Положення про узгоджені дії і це перешкоджало їх розгляду комітетом. Відповідно, заяви повернули заявникам.

“Станом на сьогодні повторні заяви до Комітету не надходили”, – заявив Кириленко.

The post Антимонопольний комітет поставив на паузу продаж здолбунівського цементного заводу first appeared on Здолбунів City.

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow