У Міноборони відповіли на статтю The Washington Post про Мелітополь

Радник міністра оборони України Олексій Копитько відреагував на матеріал The Washington Post. Американські журналісти пишуть, що ЗСУ не дійдуть до Мелітополя. Сообщение У Міноборони відповіли на статтю The Washington Post про Мелітополь появились сначала на inform.zp.ua.

Октябрь 20, 2023 - 22:23
 0  1
У Міноборони відповіли на статтю The Washington Post про Мелітополь

Радник міністра оборони України Олексій Копитько відреагував на матеріал The Washington Post. Американські журналісти, посилаючись на дані розвідки США, пишуть, що ЗСУ не зможуть цього року звільнити Мелітополь.  

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Українська армія може кудись не дійти, якщо вона не матиме зброї. Всі ці вкидання схожі на перевернуту пірамідку, коли змінюється причина і наслідок: навіщо їм давати зброю, якщо вони не візьмуть Мелітополь — не даємо зброю — дивіться, вони не взяли Мелітополь — а ми про це і говорили — які ми далекоглядні молодці», — пише Олексій Копитько.

За його словами, стаття є “новим вкиданням” від творців “росіяни візьмуть Київ за 72-96 годин”.

Зокрема, в ній сказано, що «ЗСУ зупиняться за кілька миль від Мелітополя». А адміністрація президента США Джо Байдена «стурбована настанням ЗСУ під Бахмутом, який міг підірвати ефективність контрнаступу на півдні».

Особливо цікаві, за словами Копитька, причини «незвільнення».

На це він відреагував такими словами: «Активність у районі Бахмута, куди залучені сили української армії, прагнення командування знизити рівень втрат за рахунок тактики малих груп. Намагаюся уявити логіку цих письменників. Тобто українська армія має відійти від Бахмута. Куди? Відразу за Дніпро? Чи є розуміння, як без бою зупинити росіян у Бахмуті/Авдіївці/Мар’їнці тощо, щоб вони не лізли далі?».

Далі він закликає людей не сприймати категорично слова The Washington Post.

Ще одна ілюстрація, що сприймати анонімні посилання на «розвідку», «джерела» і т.д. у медіа, які неодноразово помічені у спробах чинити нездоровий тиск, категорично не варто», – додав радник міністра.

Про статтю The Washington Post в Inform.zp.ua вже писали докладно раніше. Там сказано, що українська армія під час контрнаступу може не досягти ключового для південного сходу міста — Мелітополя. Відповідно є ризик так і не зруйнувати російський «сухопутний коридор» у Крим.

Сообщение У Міноборони відповіли на статтю The Washington Post про Мелітополь появились сначала на inform.zp.ua.

Какова ваша реакция?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow