СБУ заарештувала активи колишнього президента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва

Служба безпеки спільно з офісом Генерального прокурора завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього президента «Мотор Січ» і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства. Сообщение СБУ заарештувала активи колишнього президента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва появились сначала на inform.zp.ua.

Октябрь 20, 2023 - 22:23
 0  0
СБУ заарештувала активи колишнього президента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва

До суду передали справу експрезидента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва. Його активи заарештовані більш ніж на 12 млрд грн.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Служба безпеки спільно з офісом Генерального прокурора завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього президента «Мотор Січ» і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства. Їх підозрюють у колабораціонізмі та зраді державі.

На все майно Богуслаєва накладено арешт на суму понад 12 млрд грн.

“Йдеться про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадових осіб, а також їхнє майно, яке вони отримали злочинним шляхом та оформили на своїх родичів за кордоном”, – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, керівництво заводу в Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів і запчастин до них в Росію. Чиновники діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «ростех», яка є одним з головних виробників озброєнь для окупаційних угруповань рф.

У квітні 2022 року екс-глава Мотор Січі навмисно заблокував постачання вертольота для потреб Головного управління розвідки Міноборони України. Він дав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі і заховати експлуатаційну документацію до нього.

Пізніше українським військовим передали вертоліт Мі-2, який колишнє керівництво підприємства «Мотор Січ» намагалося приховати від ЗСУ.

Глава департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства-звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Як писав раніше Inform.zp.ua, суд відхилив апеляцію адвоката колишнього президента заводу “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва. Він пробуде в СІЗО до 22 жовтня, так як в силі залишається рішення першої інстанції.

Сообщение СБУ заарештувала активи колишнього президента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва появились сначала на inform.zp.ua.

Какова ваша реакция?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow