Роботодавець може вимагати, але не змушувати: яке правило має знати кожен

Ви не маєте права обмежувати це право, якщо це не передбачено законом

Червень 13, 2024 - 17:26
 0  0
Роботодавець може вимагати, але не змушувати: яке правило має знати кожен

Зважаючи на положення статті 25 Закону України "Про оплату праці", яке чітко визначає права та обов'язки як роботодавців, так і працівників, слід підкреслити, що роботодавець не має права втручатися у вільне розпорядження працівника його заробітною платою.

Роботодавець, який вказує на помилки співробітника

Це визначено законом, і будь-яке обмеження цього права без належного законодавчого підґрунтя є недопустимим. У світлі вказаних положень Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці вказало, що роботодавець може виплачувати зарплату через банківські або небанківські установи, які мають відповідні дозволи на обслуговування рахунків.

Проте це може бути здійснено лише за письмовою згодою працівника. Це означає, що працівник має право вибрати банк, через який він бажає отримувати свою заробітну плату.

зарплата, скріншот з відео

Для цього необхідно подати відповідну заяву з вказанням реквізитів особистого рахунку, на який роботодавець зобов'язаний виплачувати заробітну плату. Це забезпечить не лише дотримання законодавства, а й збереже прозорість та ефективність процесу виплати заробітної плати.

Нагадаємо, відключення світла vs безперебійний інтернет: як налаштувати стабільний доступ до мережі

Раніше ми писали про те, що шукайте можливість відкладати на старість: на яку пенсію можна сподіватися із зарплатою 10 000 грн

Вам буде цікаво дізнатися все має бути офіційно: як захистити права підлітки під час працевлаштування

Як Вам таке?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow